ИТН се захващат да отпушат пътните ремонти

0
Предлагат да се създаде парламентарна комисия, която да следи плащанията на министерствата
Предлагат да се създаде парламентарна комисия, която да следи плащанията на министерствата

Предлагат да се създаде парламентарна комисия, която да следи плащанията на министерствата

"Ние, за разлика от нашите коалиционните партньори, не си позволяваме да залагаме едно нещо за сметка на нещо друго. Изборът за шеф на БНБ беше извън коалиционното споразумение и резултатът е такъв, какъвто е, моралните уроци си ги научихме."

Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов, предава Дарик.

Продължаваме промяната“ със заповед към БСП и „Демократична България“ практически заложиха пътното строителство и ремонтите. Блокираха комисията, решенията в залата, започнаха да предлагат едно след други решения, при които започнаха да правят намеци. Ако се случи нещо магистралите, то ще тежи на съвестта на министър-председателя и на финансовия министър, защото блокираха всичко", заяви той.

"Заради това ние внасяме отново предложение да се разплати с министерско постановление, защото така е законно. Второто е предложението ни да се отпушат ремонтите на пътищата и новото строителство, това да се приеме от НС, защото е неговите правомощия", допълни той.

ИТН предлага и парламентарна комисия, която да следи за прозрачността за извършените плащания на всяко едно министерство, за да не се създават предпоставки за съмнения, както, по думите му, е станало с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. "Заради намеците, че в тяхното предложение има икономическа изгода за нас, предлагаме специална парламентарна комисия, която да следи и да одобрява всички плащания на всички министерства", заяви той.

Йорданов изрази мнение, че една такава комисия е редно дори да има председател на опозицията, за да може контролът да е още по-строг.

"Ако не бъдат подкрепени тези предложения, ще има обосновани съмнения, че някой в тази държава иска да прави неща на скрито и че някой в тази държава, говоря за коалиционните ни партньори, въобще не осъзнава, че имат отговорност на управляващи и застрашават живота на гражданите по пътя, гласувайки по този начин", коментира още Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    ФАКТ!!!
    Истината лъсна! ИТН=ДПС!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари