ИТН обвиниха Илхан Кючук в национално предателство

3
Тошко Йорданов твърди, че евродепутатът е коригирал документ за РСМ
Тошко Йорданов твърди, че евродепутатът е коригирал документ за РСМ Снимка: Кадър Фейсбук

Тошко Йорданов твърди, че евродепутатът е коригирал документ за РСМ

Тошко Йорданов обвини Кючук, че е премахнал от проекто доклада поправка 18, в която влизат всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в РСМ.

Пореден ден с обвинения в национално предателство отбеляза парламентът днес. В декларация от името на ИТН Тошко Йорданов атакува евродепутатът от ДПС Илхан Кючук, който е докладчик по напредъка на Република Северна Македония за присъединяването ѝ в ЕС. Йорданов обвини Кючук, че е премахнал от проекто доклада поправка 18, в която влизат всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в РСМ.

"Какво предлага - да отпаднат текстовете за включване на българите е конституцията, да отпадне нуждата историята да се базира на оригинални документи, да отпаднат и текстовете за преследване срещу омраза. Действията на Илхан Кючук от ДПС, който би трябвало да представлява България в ЕП, са национално предателство", разгневи се шефът на ПГ на ИТН, предаде "24 часа".

Според него националното предателство е започнало в парламентарната зала. "Национални предатели са партиите, които премахнаха ветото над РСМ. Национални предатели са ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ. И БСП - със своето лицемерно въздържане. Всеки пребит българин, всеки запален клуб и всяко изгорено българско знаме лежат на вас. Вие пребивате българи, палите клубове, горите български знамена и България няма да ви прост никога! А вие ще останете срамно петно в историята.

Подвикващият "джудже" от мястото си Иван Петков - Бебето от БСП получи забележка за поведението си.

А лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се оплака, че председателстващият заседанието Росен Желязков не е спрял Тошко Йорданов да говори лъжи от трибуната. И посочи, че единственото, което Кючук е внесъл, е точно включването на българите в македонската конституция. Като докладчик обаче той трябва да внесе и предложенията и решенията, взети от комисията на която е председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари