Италия осуети атентати с антракс

0
Арестуваха ливанец, врекъл се във вярност на ИДИЛ
Арестуваха ливанец, врекъл се във вярност на ИДИЛ Снимка: Reuters

Италианските власти арестуваха днес ливанеца от палестински произход Алхадж Ахмад Амин, заподозрян в подготовката на атентат на терористичната организация "Ислямска държава", предаде Франс прес,  цитиран от БТА.

Ливанецът е арестуван в малкия град Макомер, намиращ се на остров Сардиния. Подозира се, че той е подготвял нападение с отрова.

"Става дума за много важен арест. Заподозреният е арестуван за връзки с международния тероризъм", заяви на пресконференция в Рим Федерико Кафиеро де Рао, ръководител на Дирекцията за борба с мафията и тероризма.

Заподозреният "е обвинен, че се е врекъл във вярност на терористичната псевдодържава Даеш (арабското название на "Ислямска държава") и че е подготвял нападение с рицин и антракс", посочи Де Рао.

Според италианските медии в операцията по задържането на Амин са участвали много полицаи, сред които и отряд за специално реагиране.

Улиците в центъра на Макомер са били блокирани, за да бъдат осуетени евентуални опити на мъжа да избяга. Той бил арестуван пред дома си, веднага щом се качил в паркирания си пред входа микробус.

Според италианския вестник "Република" жителите на Макомер първоначално помислили, че става дума за нападение срещу банка, тъй като микробусът бил паркиран пред банков клон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари