Италианските власти конфискуваха 2 тона кокаин в Средиземно море

0
Рекордното количество наркотик е на стойност над 400 милиона евро
Рекордното количество наркотик е на стойност над 400 милиона евро Видео: Euronews Bulgaria

Рекордното количество наркотик е на стойност над 400 милиона евро

Властите в Италия откриха близо два тона кокаин, плаващ в морето край остров Сицилия. Данъчната и митническата полиция на страната го определиха като "рекордна" конфискация, информира Euronews Bulgaria.

Стойността на наркотика, пакетиран в повече от 1600 отделни пакета, е над 400 милиона евро.

Наркотиците са били съхранявани в близо 70 водоустойчиви пакета, които плували в морето. Всеки пакет е бил грижливо запечатан и държан заедно с рибарски мрежи. Те са съдържали и светещи устройства, което според властите е позволявало проследяването на незаконните пратки. Пакетите са забелязани за първи път от властите при рутинни проверки. Италианската полиция заяви, че те вероятно са били пуснати от товарен кораб и е трябвало да бъдат открити по-късно и докарани на сушата.

Операцията е една от най-големите конфискации на наркотици в Италия за последните почти 30 години. Контейнерът е превозвал повече от два тона кокаин, принадлежал на различни организации, свързани с "Кланът на залива" - колумбийски наркокартел.

Все още не е ясно откъде идват последните пакети, конфискувани край източната част на Сицилия, нито къде евентуално ще бъдат доставени.

Използването на риболовни и търговски кораби, както и на контейнери на контейнеровози, за контрабанда на кокаин в Европа се увеличава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари