Историите на бившия шеф на затворите, разказани дни преди смъртта му

0
Генерал майор Петър Василев разказва затворнически истории
Генерал майор Петър Василев разказва затворнически истории

Генерал майор Петър Василев, дългогодишен шеф на местата за лишени от свобода, е дал интервю на btvnovinite.bg дни преди да почине. Какво разказва генералът в излъченото интервю.

Самият той е бил затворник – по време на военната му служба.

„Давах дежурство на КПП-то – на поста, който контролира влизането и излизането на граждани. В края на работния ден при мен дойде една възпитана дама и човешки ме попита има ли възможност да влезе при един от ръководителите на поделението. Изхождайте от хуманната си нагласа, казах: "Да, няма никакви проблеми". Оказа се обаче, че това е някаква известна дама, която досадила на този началник с искането си да постъпи на работа. И той ме прати в ареста".

"Имаше един на който му казваха Бегайчо - той бягаше отвсякъде", разказа още в интервюто Василев.

"Идва дежурният по охраната и ми казва: Бегайчо се обеси. Беше успял да се върже за тръба. Свалили го - топъл още, но без признаци на живот. Натоварихме го да носилка и го пратихме в болница. Обажда ми се дежурната лекарка - ела да видиш чудо - Бегайчо вече с цвят и мърда пръсти. Свидетели бяхме на това да се върнеш от другото място. По едно време отвори очи. Като дойде в съзнание вика - и тука ли сте вие?! Останал с впечатление, че вече е на оня свят и че от нас няма отърване, и на оня свят го чакаме", каза с усмивка в интервюто ген. Петър Василев.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари