Историческо събитие в баскетбола с българско участие

0
Българка влезе в историята на Световните първенства по баскетбол за мъже
Българка влезе в историята на Световните първенства по баскетбол за мъже Видео: NOVA

Българка влезе в историята на Световните първенства по баскетбол за мъже

Историческо събитие в баскетбола с българско участие.

За първи път жена бе техничен делегат на Световно първенство при мъжете. Нейното име е Елеонора Рангелова. Тя разказа за отговорността и предизвикателствата на тази длъжност.

Определено го приемам като признание. Самият факт, че някой е назначен на Световно първенство, това означава, че от ФИБА очакват да може да се справи с всякакъв вид мачове“, заяви Рангелова. предаде NOVA.

Функциите на техническият делегат включват най-вече контрол върху секретарската маса и подпомагане на съдийския екип. Както обикновено, програмата на такива турнири е много натоварена, а конкретно в Манила Елеонора Рангелова е имала 26 мача. В началото и по два на ден.

Като цяло задълженията на техническия делегат би трябвало да еднакво за мъже и жени. Искрено се надявам, че не са назначили, защото съм жена, а защото съм си вършила добре работата. Мога да каза, че на това състезание направих Голям шлем. Няма голямо състезание, на което да не съм била, на повечето съм била по два пъти. Но само това ми липсваше в колекцията и сега съм много доволна“, каза още Рангелова.

Според генералния мениджър на българската баскетболна федерация, очакванията са занапред все повече жени да получават подобни отговорни и престижни назначения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари