Истерията "Покемон" обхвана България!

0
Ники Кънчев е първата популярна личност у нас, която падна жертва на новата световна мания
Ники Кънчев е първата популярна личност у нас, която падна жертва на новата световна мания

Ники Кънчев е първата популярна личност у нас, която падна жертва на новата световна мания - Покемоните.

От 3 дни насам водещият на „ВИП брадър" не спира да обикаля столичните улици с телефон в ръка, търсейки нарисуваните човечета, които да залови и убие.

Първа опора в битката му с покемоните е дъщеричката му София, която, зарибена от баща си, също дири Пикачу, за да го залови, споделя Всеки ден.

Играта Pokemon Go се появи едва преди 2 седмици, първо в Америка и Нова Зеландия, като за дни се превърна в най-тегленото приложение. Поради огромния интерес и претоварването на сървърите премиерата на играта в Европа, съответно и в България, се забави.

Приложението е достъпно за смартфоните, работещи с операционни системи iOS (Айфон) и Android (Самсунг), позволява на играчите да обикалят из техните квартали и да „ловят" анимационни същества, наречени покемони. Играта удивява с това, че посредством камерата на дисплея на телефона излизат реалните улици, а посредством джипиеса покемоните се появяват на местоположението им в реалния свят. Понякога играта примамва своите потребители да търсят анимираните герои на доста необичайни места като болници или гробища.

Само за няколко часа играта стана истински хит и у нас, а доказателство за интереса към лова на покемони са претоварените сървъри от български заявки. Според източник в момента над 150 000 българи са изтеглили приложението.

Един от първите изпробвали приложението е Ники Кънчев, който е известен луд маниак на тема компютърни и телефонни игри. Заедно с дъщеричката си той търсел Пикачу по мазета, паркове, магазини и тавани. Сред феновете на играта са и още доста популярни нашенци, които имат деца на възраст между 5 и 15 години.
Същевременно в Турция приложението вече си навлече гнева на властите.

Синдикатът на имамите Диянет-Сен Мехмет Байрактар предложи в страната да бъде въведена забрана за играта. Той изтъкнал, че тя подкопава уважението към светите места за мюсюлманите, тъй като играчите се опитват да хващат покемони на най-различни обществени обекти, включително в джамии и свещени места.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари