Испанци отиват да се сражават на страната на Украйна като доброволци

0
"Живея в страна, в която имаше гражданска война и много хора дойдоха тук без военен опит, като мен“, казва един от доброволците
"Живея в страна, в която имаше гражданска война и много хора дойдоха тук без военен опит, като мен“, казва един от доброволците Снимка: EPA/БГНЕС

Испанци се организират чрез социалните мрежи да стигнат до Украйна, където да се сражават срещу руската армия

Новината съобщиха местните медии като цитират агенция EFE. Според публикациите първите доброволци вече са пристигнали в Полша, уточнява БНР. 

Според агенцията повечето търсят информация чрез социалните мрежи, защото контактът с украинското посолство бил „сложен“.

От тях се очаквало да се снабдят сами със защитни средства като бронежилетки и каски преди да се запишат на страната на украинската войска.

Притесненията им са, че не говорят езика, но въпреки това се чувстват длъжни да помогнат.

"Живея в страна, в която имаше гражданска война и много хора дойдоха тук без военен опит, като мен“, казва един от доброволците, чието име не се споменава, защото е пожелал да остане анонимен.

Повечето от тях нямат военен опит, но разчитат, че ще бъдат инструктирани от украинските военни. Други са били войници, но никога не са участвали в истински военни сражения. Общото, което ги обединява, е чувството, че „са длъжни да спрат безумието на Путин и да помогнат на народа на Украйна“.

Те ще пътуват със собствени средства до Полша, откъдето се надяват бързо да се прехвърлят на украинска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Ahahahahahahah
    Дрогаджии и джендъри от всички ЕС страни - съединявайте се, под знамето на фейковете. НАТО ще ви въоръжи (тайно) с оръжие и дрога, ще си отживеете - поне 2-3 часа. Най-вероятно, от содомитски оргии и наркози даже няма да успеят да стигнат до границата на Украйна. Содом и Гомор се надигат.
  • 7
    3
    До №1:
    Унуфри, не се занимават да ги връщат в ковчези. Или ги заравят в масов необозначен гроб или използват мобилни крематориуми като този: https://www.youtube.com/watch?v=mVPTqHZqdz0&t=69s
  • 8
    2
    русенец
    Това е тероризъм. А какво ще стане ако руски командоси отидат да се сражават за независима Каталуния?:)
  • 5
    1
    Свети Унуфри
    Пращайте ги. Свети Петър ги очаква. Всички до един ще се върнат в родната си фашистка Испания в ковчези. Така им е било писано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари