Испански състезател почина след катастрофа по време на рали Дакар

0
Карлес Фалкон е получил тежки травми
Карлес Фалкон е получил тежки травми Снимка: Carles Falcon / Facebook

Карлес Фалкон е получил тежки травми

Испанският състезател по мотоциклетизъм Карлес Фалкон почина, след като получи сериозни наранявания при катастрофа по време на втория етап от рали Дакар, съобщиха от отбора "TwinTrail Racing", за който той се състезава.

След инцидента Фалкон е бил с оток на мозъка и наранявания на гръбначния стълб, както и фрактури на пет ребра, ключица и лява китка. По-рано беше съобщено, че спортистът е претърпял и сърдечен арест, пише БТА.

"В понеделник, 15 януари, Карлес ни напусна. Медицинският екип потвърди, че неврологичните увреждания, причинени от спирането на сърдечно-белодробната дейност по време на инцидента, са необратими", се казва в изявлението.

45-годишният Фалкон катастрофира в края на втория етап от надпреварата на 7 януари. На място му беше оказана необходимата помощ. Той участваше на рали Дакар за втори път в кариерата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари