Испанската полиция конфискува над 4 тона хашиш

0
Лодка е била натоварена със 130 пакета от наркотика
Лодка е била натоварена със 130 пакета от наркотика Снимка: Guardia Civil de Interior / архив

Лодка е била натоварена със 130 пакета от наркотика

Испанската полиция е конфискувала лодка, превозваща 4,4 тона хашиш, край бреговете на Южна Испания и е арестувала двама британски членове на екипажа, за които се предполага, че са се отправили към Латинска Америка, предава АФП, цитирана от БНР.

При операцията, проведена съвместно с британската Национална агенция за борба с престъпността, испанските митничари са се качили на лодката в залива на Кадис, където тя е потърсила убежище от буря, се казва в изявление на полицията.

Плавателният съд, който е бил под полицейско наблюдение след сигнал от британските власти, преди това е бил закотвен на пристанището в Кадис, което се намира на атлантическото крайбрежие на Южна Испания.

"Разследването е установило, че корабът е щял да бъде използван за натоварване на голямо количество хашиш в Мароко, който е трябвало да бъде транспортиран до Латинска Америка", заяви полицията.

Лодката се е отправила към западното крайбрежие на Мароко, където е взела товара си, но след това е била принудена да се върне обратно към Испания поради лошото време в Гибралтарския проток, където е била "изненадана" от патрулен кораб.

Служителите се качили на борда на лодката и открили "многобройни пакети, направени от рафия, които често се използват за транспортиране на този вид наркотици", като преброили общо 130 пакета, съдържащи около 4,400 кг хашиш.

Лодката е била откарана в Кадис, а двамата британски членове на екипажа са били арестувани, съобщиха оттам, без да изключват възможността за нови арести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари