Испанка грабна титлата "Мис Свят 2015"

0
Испанката Мирея Лалагуна Ройо беше избрана за "Мис Свят 2015"
Испанката Мирея Лалагуна Ройо беше избрана за "Мис Свят 2015"

Испанката Мирея Лалагуна Ройо беше избрана за "Мис Свят 2015" на конкурса по красота, който се състоя в китайския гр. Сания, провинция Хайнан, съобщи БТА, цитирайки Синхуа и ТАСС.

На второ място се класира рускинята София Никитчук, а на трето - представителката на Индонезия Мария Харфанти. Ройо е първата испанка, спечелила тази титла. Тя е студентка по фармация, родена в Барселона. При получаване на короната, Ройо каза, че без любовта и подкрепата на хората в Испания, както и в страната домакин на конкурса, тя е нямало да стигне до титлата на "Мис Свят".

Красавицата допълни, че иска сега да покаже на целия свят, че е достойна за тази титла и за короната на най-красивата жена на планетата, предаде Франс прес. Във финала на конкурса по красота "Мис Свят" тази година участваха представителките на 114 страни и територии. Китайката Юан Лу попадна само сред първите 20, въпреки че бе аплодирана бурно от сънародниците си. Конкурсът "Мис Свят" се е състоял за пръв път през 1951 г. във Великобритания.

Той е един от най-старите в света. Според регламента победителката получава право да живее в Лондон една година, а според договора е задължена да участва в различни благотворителни акции.

Миналата година за "Мис Свят" бе обявена представителката на РЮА Ролийн Строс. Тазгодишният конкурс за красота "Мис Свят" ще се запомни с това, че Китай не позволи на "Мис Свят Канада" Анастазия Лин да влезе в страната, за да участва във финала на конкурса в провинция Хайнан.

Причината за това, че госпожица Лин се ангажира с каузата за защита на човешките права в Китай, предаде АФП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари