"Ислямска държава" заплаши Путин с екзекуция!

0
Автентичността на видеото и на твърденията засега не може да бъде потвърдена /снимката е илюстративна/
Автентичността на видеото и на твърденията засега не може да бъде потвърдена /снимката е илюстративна/

"Ислямска държава" разпространи в интернет видеозапис, на който мъж, говорещ на руски език, признава, че е шпионин на руските тайни служби, след което очевидно бива обезглавен от друг мъж, който също говори на руски, предаде БТА, цитирайки АП.

Автентичността на видеото и на твърденията засега не може да бъде потвърдена, а руското външно министерство и руската служба за сигурност ФСБ не са направили коментар. Няма информация кога и къде е заснет записът.

Според ДПА видеото е направено в сирийската провинция Ракка, известна като крепост на групировката. На видеото се вижда седнал мъж в оранжев гащеризон, който обяснява за вербуването си от руските служби. Той казва, че е бил изпратен в Сирия, за да събере информация за терористичната групировка, а преди това е живеел в Чечения.

После боец на ИД, който на руски език заплашва с нападения Русия и президента Владимир Путин, прерязва гърлото на мъжа и го обезглавява. Това, както изглежда, е първият път, в който групировката твърди, че държи руски заложник. Москва също не е съобщавала неин гражданин да е в плен на ИД, посочва АП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари