Ислямисти към Владимир Путин: Тронът ти се клати

0
Ислямисти към Владимир Путин: Тронът ти се клати
Видео: World Wide News Live

Терористичната групировка "Ислямска държава" разпространи видео със заплахи по адрес на управлението на Русия, съобщава "РосБизнесКонсултинг". В публикувано в YouTube видео представители на екстремистите осъждат политиката на страната в Северен Кавказ. "Твоят трон ще се разклати", обръщат се те лично към президента Владимир Путин.

Участниците във видеото обвиняват руския президент в съучастие със сирийския лидер Башар Асад, който използва руско оръжие във войната си срещу ислямистите. Видеото беше излъчено и по арабския телевизионен канал "Ал Арабия".

Терористите обещават и да освободят Чечения от Русия и да я превърнат в част от "новия халифат".

Лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади отдавна прибави Русия в списъка с врагове на екстремистите. Още на 1 юли той публикува видеообръщение, в което заяви, че Русия и САЩ оглавяват лагера на враговете на организацията.

"Ал Арабия" съобщи, че за "Ислямска държава" се сражават множество кавказци, в това число чеченци и грузинци. В изказване представител на терористите посочва че организацията има "четири колони – иракчаните, които започнаха всичко, а след тях чеченците, тунизийците и саудитите".

Анализаторът Владимир Евсеев коментира, че "Ислямска държава" не представлява пряка заплаха за Русия "Между териториите, контролирани от тях и Русия има няколко буфера – Турция, Южен Кавказ, няма пряка военна заплаха за Русия", казва той. Според Евсеев терористите искат преди всичко Русия да спре да поддържа режима на Асад в Сирия и да изпраща оръжие. Той дори допуска САЩ и Русия да се съюзят в борбата срещу екстремистите стига това да не доведе до падането на режима в Сирия.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари