“Ислямска държава” вкаралa в Европа оръжие за масово унищожение

0
Тренирали за пилоти в Либия, можело да ударят Ватикана
Тренирали за пилоти в Либия, можело да ударят Ватикана

Тренирали за пилоти в Либия, можело да ударят Ватикана

“Ислямска държава” е вмъкнала тайно в Европа материали за направата на оръжия за масово унищожение, твърди шокиращ доклад на Европейския парламент, цитиран от в. “Дейли мейл”.

“Ислямска държава” има знанията, които ще ѝ позволят да използва тези материали като оръжие на терора”, твърди шеф в НАТО.

В документа на ЕП, който е изготвен заради смъртосните атентати в Париж, пише, че джихадистите може да използват международно забранени оръжия за масово унищожение в бъдещите си атаки. За да реализира смъртоносните си планове, “Даеш” набира бойци и експерти с дипломи в областта на химията, физиката и компютърните науки, които да започнат химична и биологична война на Запад. Правителствата на страните- членки на ЕС, били предупредени да внимават за радикализирани лица, които имат достъп или работят в места с ядрени или химични материали.

“Ислямска държава” е започнала да обучава пилоти в своя военна база в Либия, съобщи “Фокс нюз”. Джихадистите имали най-малко един тренажор и няколко малки самолета, откраднати след свалянето на либийския лидер Муамар Кадафи. Според бившия служител на ЦРУ Ерик Бъркхарт това създава опасност от атаки като тези от 11 септември 2001 г. в САЩ.

“За провеждането на атентати ислямистите се нуждаят само от базови умения на пилотите, които могат да вдигнат във въздуха малък самолет и да го разбият например във Ватикана. Полетът от Либия до Рим е само час и половина”, твърди бившият израелски разузнавач Жак Нериа.

Около 1600 екстремисти са завзели редица територии в източната част на Афганистан, съобщи в. “Таймс”. Джихадистите действали с изключителна жестокост и мъчения и така принуждавали хиляди местни жители да напуснат домовете си.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари