Ислямска държава: Ще превърнем Белия дом в черен

0
Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом
Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом

"Ислямска държава" разпространиха видеозапис, в който заплашват Белия дом със самоубийствени атентати и коли бомби, като се заканват и да извършат още атаки във Франция, пише Reuters. 

Шестминутният запис, публикуван от екстремисти от ИД в Ирак, приветства парижките атентати, показва превода от арабски език, направен от американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE, предаде БТА. 

Ден по-рано ИД разпространи видео с известни места в Ню Йорк, намеквайки, че те също фигурират като потенциални мишени. 

Все още няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ да се готви парижки тип атентат, казва директорът на ФБР Джеймс Коми заяви 

Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби съобши пред CNN, че се анализира достоверността на разпространения вчера запис. Всички в американското правителства се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби. 

Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари