Ислямска държава пое отговорност за клането в Калифорния

0
Двама последователи на Ислямска държава преди няколко дни нападнаха центъра на Сан Бернардино, Калифорния
Двама последователи на Ислямска държава преди няколко дни нападнаха центъра на Сан Бернардино, Калифорния Снимка: АП / БТА

Екстремистката група Ислямска държава пое отговорност за клането в Сан Бернардино, Калифорния, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление, направено от терористите.

"Двама последователи на Ислямска държава преди няколко дни нападнаха центъра на Сан Бернардино, Калифорния", се казва в изявлението.

На 4 декември вестник "Лос Анжелис таймс" съобщи, че един от двамата стрелци в Сан Бернардино, Саид Фарук е имал контакт с представители на най-малко два чужди терористични организации, включително и подразделението на Ал Кайда в Сирия - Джебхад ал Нусра.

В същото време, съпругата на Фарук и втори извършител в нападението Ташфийн Малик, няколко минути преди атаката публикувала пост във Фейсбук, в който се закле във вярност към лидера на Ислямска Държава Ибрахим Али ал Бадри.

Преди това, директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че нападателите са доказали своята радикална природа, но няма доказателства, че са част от по-голяма терористична мрежа.

Адвокатът, представляващ семействата на заподозрените заяви, че Малик никога не е говорила за ИД или тероризъм. Според него жената е била "тиха домакиня", която стояла у дома с детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари