"Ислямска държава" е на ръба да се разпадне?

0
„Ислямска държава“ (ИД) е изправена пред риск от бунтове
„Ислямска държава“ (ИД) е изправена пред риск от бунтове

Ислямска държава“ (ИД) е изправена пред риск от бунтове, защото на местните бойци им е писнало да слушат как западните джихадисти се оплакват заради загубен багаж и споделянето на зарядните устройства, пише Daily Express, цитиран от "Фокус". Разглезените западняци, които са се отказали от родните си места, за да воюват в Сирия и Ирак, будят все повече недоволство сред ИД заради тяхното мрънкане и специално отношение, съобщава ПИК.

Докато арабските джихадисти поемат основната част от военните действия, бившите ученици в държавните училища, неуспели рапъри и охранители в супермаркети се оплакват от студените зими, от местните жители, които крадат притежанията им, и от семейства си у дома, които критикуват решението им да се присъединят към ИД.

Недоволството се засилило сред сирийските бунтовници, които твърдят, че на европейците се дават по-добри къщи и по-високи позиции, а местните бунтовници са назначени като „пазачи и служители“.

Тази седмица британски боец написа в блога си за „културния сблъсък“ и нарече местните джихадисти груби, зли, с детинско държание и мързеливи.

Бойците, които се завръщат от фронта също се оплакват, че европейците дезертират по време на битките.

Информацията, която изтече от екстремистката групировка предполага, че напрежението между местните и западните бойци ще доведе до насилствени сблъсъци в редиците.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари