Ислямист намушка четирима души на гара край Мюнхен

0
Според очевидци, нападателят е извикал „Аллаху Акбар“ („Бог е велик“) и започнал да намушква минувачите на гара Графинг
Според очевидци, нападателят е извикал „Аллаху Акбар“ („Бог е велик“) и започнал да намушква минувачите на гара Графинг

Един човек е убит, а няколко души са ранени при нападение с нож, извършено от предполагаем ислямист на железопътна гара, близо до Мюнхен, съобщи The Independent, цитиран от "Фокус".

Според очевидци, нападателят е извикал „Аллаху Акбар“ („Бог е велик“) и започнал да намушква минувачите на гара Графинг бай Мюнхен. Атаката се случила в около 4:50 сутринта във вторник, а извършителят бил арестуван малко след това.

Нападателят е млад мъж, който до този момент нямал криминално досие.

Говорител на службата за криминално разследване на Баварската провинция съобщи, че една от жертвите първоначално е била в критично състояние, но по-късно е починала в болница. Трима други мъже бяха ранени, един от които – сериозно.

Хеликоптер и няколко линейки са били изпратени на мястото, за да откарат ранените в болница, добавя вестник Münchner Merkur. Един пожарникар каза пред вестника, че нападателят е намушкал в гърба човек, който доставял вестници.

Все още не е ясно дали атаката е свързана с тероризъм или има друг мотив. Някой месни медии, обаче, твърдят, че е възможен политически мотив.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари