Искрен Веселинов: Тези, които горяха маски, дано са наясно, че изгориха работата на стотици хиляди хора

2
Затварянето ще доведе до струпване на хора в хипермаркетите, опасява се депутатът
Затварянето ще доведе до струпване на хора в хипермаркетите, опасява се депутатът

Затварянето ще доведе до струпване на хора в хипермаркетите, опасява се депутатът

„Тези, които горяха преди месеци маски, дано са наясно, че изгориха работата на стотици хиляди хора. В навечерието на второ затваряне на държавата сме и имам лошото предчувствие, че същата липса на самодисциплина ще го направи не толкова ефективно, колкото очакват лекарите, които го инициират“.

Това написа в социалните мрежи депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Той предупреждава, че ще платим висока икономическа цена, затова е добре всичко да бъде премислено в детайли, а не на едро. Веселинов изразява надежда Щабът и икономическият екип на правителството да обмислят всички аспекти на решението.

Ето какво предлага Веселинов.

„1. Да се прецизират обектите подлежащи на затваряне. Не виждам особен смисъл например то да важи за нехранителните магазини. Ако съм решил да правя ремонт и ми трябва боя, ако е затворена кварталната железария, ще ида в хипермаркета. Ако е затворен кварталния магазин за детски стоки и ми трябват памперси - пак в хипермаркета. Ако е затворен магазинът за техника, а ми се повреди тостерът например - пак в хипермаркета. и т.н. Вместо да струпваме хора на едно място, нека въведем правила за брой клиенти съобразно площта на магазина и ще пощадим десетки хиляди работни места. Същото важи за сладкарниците и заведенията за бързо хранене, които могат да работят само от щанд - без да се допуска задържане на посетители.

2. До петък да се обяви ясен пакет мерки за подкрепа на потърпевшите (работещи и бизнес), които остават без доходи, а имат да плащат кредити, наеми, данъци, самоосигурряват се и т.н.

Без това усещането за лутане ще се засили, а готовността да се спазват мерките ще намалее. Накрая, тези които са саботирали най-много, ще обявят или, че мерките са закъснели, или че правителството се е провалило отново, или (ако все пак преборим епидемията), че КОВИД няма, а е измислица на медиите и световните господари...“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари