Искрен Веселинов отчете какво е свършил като като депутат

4
Искрен Веселинов отчете, че е бил вносител на 90 законопроекта и 19 проекта за решения на парламента.
Искрен Веселинов отчете, че е бил вносител на 90 законопроекта и 19 проекта за решения на парламента. Видео: Русе Медиа

Депутатът от Обединени патриоти и представител на ВМРО Искрен Веселинов отчете свършеното през изминалите четири години. Най-важните задачи, свързани с Русе и региона, са инфраструктурните проекти

Веселинов коментира, че магистралата Русе - Велико Търново вече е необратим проект. Финансирането ще бъде осигурено, тъй като това е водещ проект по оперативна програма „Транспорт“, предава Русе Медиа. 

В региона пътища в критично състояние са в ремонт или предстои да се ремонтират. Искрен Веселинов даде примери с пътя Русе-Велико Търново, който е обновен на 70 % в рамките на текущото поддържане, ремонтиран е пътят Ветово-Сеново, започнал е ремонт на Борисово-Черешово, а най-изстраданият ремонт е на пътя Русе - Кубрат, който чака цели 6 години, докато се случи. През тази година ще се направи рехабилитация и на пътя Русе-Иваново.

С подкрепата на Веселинов се е стигнало до отпускането на два транша по 1 млн.лв. за изграждане на нов изследователски център в Русенския университет. Усилията му да привлече инвеститор за възраждането на летището край Русе вече са с резултат – има инвеститор, получил клас „А“, на който се разчита да изгради логистично-производствен парк с летище.

Извън това като народен представител Искрен Веселинов отчете, че е бил вносител на 90 законопроекта и 19 проекта за решения на парламента. Сред най-важните законови промени са ликвидирането на фигурата на „вечния длъжник“, премахване на съкратеното съдебно следствие за умишлени убийства, което водеше до намаляване на присъдата с една трета, спиране на социалните помощи за малцинствата, чиито деца не ходят на училище, за първи път се въвежда наказателен труд в полза на обществото, въвеждане на комплексна виза в Закона за устройство на територията, месечна помощ за деца, за които няма място в детската градина и др.

Целият отчет на Искрен Веселинов можете да чуете във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари