Искрен Веселинов: Очаква ни вот без избор, такъв сценарий би донесъл негатив на ВМРО

0
Усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори, поясни съпредседателят
Усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори, поясни съпредседателят Снимка: Личен архив

Усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори, поясни съпредседателят

"Не можем да реализираме целта, с която искахме да участваме - сериозно представителство на българофилски организации. Когато бяха обявени изборите, отправихме апел за широко единство на формациите, които смятат себе си за суверенисти и отстояващи националния интерес, защото в предишните народни събрания виждахме всякакви русофили и американофили, липсваха представителите на българския национален интерес. Но тези разговори доведоха до затвърждаване на това, че всяка формация играе за себе си или за субсидия".

Това каза пред БНР Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО.

И допълни, че усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори и към създаване на широка алтернатива, базирана не на партиите, които участват в политическия процес, а на гражданските организации и на личности, които олицетворяват това пространство.

"Съмнявам се, че в българския парламент ще има представителство на истински патриотични и консервативни формации, което е огромен дефицит. Нашата задача е да не проиграем лесно тази карта, а да изградим сериозна алтернатива за българите".

В предаването "12+3" Веселинов прогнозира, че ни очакват избори без избор:

"Защото или ще се разиграва сценария от последните парламенти - без управление и все да се пази от властта, или ще има механично съчетаване на антитези под външен натиск и тогава изборът ще бъде фалшифициран. Участието ни в такъв сценарий ще ни донесе допълнителен негатив".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари