Искрен Веселинов: Няма да се кандидатирам за пост във ВМРО

2
Повече от две десетилетия участвам в работата и мисля, че съм изпълнявал дълга си без да се пестя, заяви той
Повече от две десетилетия участвам в работата и мисля, че съм изпълнявал дълга си без да се пестя, заяви той Снимка: Facebook

Повече от две десетилетия участвам в работата и мисля, че съм изпълнявал дълга си без да се пестя, заяви той

Искам да благодаря на всички, които ме потърсиха във връзка с настоящия Конгрес на ВМРО - БНД с предложения за номинации за различни ръководни позиции. С тези думи бившият депутат от Русе и настоящ общински съветник Искрен Веселинов се обърна към своите съмишленици във Фейсбук. Той заяви, че няма да се кандидатира за никакъв пост в Изпълнителния комитет на ВМРО на конгреса на партията, който се провежда днес, но според него "организацията има огромна нужда от смяна на караула".

Ето и цялата публикация:

"Преди две години, след поредица от изборни провали и погрешни политически ходове дългогодишния председател, Красимир Каракачанов подаде оставка и предложи настоящата форма на управление - триумвират + почетен председател и седемнайсетчленен състав на ИК. Това се случи в отговор на очевидната потребност от промяна, от нова енергия и рестарт на ВМРО. Сега, две години по-късно можем да отчетем този формат като неуспешен.

Макар да бе спряно електоралното пропадане, а негативните наслоения върху името ни да бяха отмити, констатираме, че с толкова много центрове на власт, сме неспособни на растеж и бърза реакция на политическите предизвикателства, а това сега е жизненоважно.

Най-лесно е да избягаш от отговорност и да обвиниш някой друг за неуспехите, аз няма да го направя и ще поема своята част от отговорността. В края на “далечната” вече 2021 г. аз действително възнамерявах да се кандидатирам за председателския пост и приех “компромиса” на съпредседателството, за да бъде избегнат междуличностния сблъсък с друго знаково лице на Организацията. Това се оказа решаващо за установяване на днешното безвластие, което пречи на подема. Затова днес заявих на конгреса това, което трябваше да направя още преди две години: няма да се кандидатирам за никакъв пост в Изпълнителния комитет на ВМРО. Повече от две десетилетия участвам в неговата работа и мисля, че съм изпълнявал дълга си без да се пестя, но сега Организацията има огромна нужда от смяна на караула. Трябва да се даде път на новото поколение лидери, за да имаме бъдеще! Всички, които десетилетия служихме вярно е редно да бъдем техен гръб и подкрепа и с общи усилия да изградим отново ВМРО като първостепенна политическа сила.

Надявам се и други колеги, които десетилетия са били на ръководни позиции да осъзнаят необходимостта на ВМРО от рестарт не фиктивен, както преди две години, а истински и да подчинят личното си его на тази необходимост. Въпреки всичко, продължавам да вярвам, че всички трябва да служим на идеята, а не тя на нас", завършва Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Яне
    Успокоих се.Така силно се тревожих за теб.
  • 14
    3
    Така ли???
    Самозабравил се некадърник правещ се на тарикат.
  • 12
    2
    Русе
    Пич, вече никой не те бръсне за слива. Преди години показа какъв боклук си и вече няма нужда да се появяваш и ангажираш с комплексите си. Понагуши се с имоти, трай си и се моли някой прецакан да не те тресне
  • 10
    1
    русенец
    Вярно, не се пестеше. Помня, че като депутат беше рекордьор по навъртени километри със служебните автомобили, някъде към 60 000 годишно.:) Кой знае колко още неща не си ни спестил?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари