ВМРО - Русе предлага да има трима съпредседатели на партията

0
Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и председател на партията
Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и председател на партията

Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и председател на партията

На проведената през почивните дни Областна конференция на ВМРО- Русе, представителите на местните структури избраха делегатите от областта за предстоящия на 12 февруари в София VIII извънреден конгрес на ВМРО-БНД. След проведените разисквания, конференцията единодушно потвърди вече направената от общинските организации номинация на Искрен Веселинов за председател на ВМРО.

ВМРО - Русе излиза и с алтернативно предложение за промяна в устава на партията, като занапред тя да бъде ръководена от трима съпредседатели на ВМРО. Това предложение следва историческата традиция на Организацията още от 1919 г., когато начело застават Тодор Александров, ген. Протогеров и Петър Чаулев.

Подобен прецедент има и в ново време. Според членовете на ВМРО-Русе това е пътят да се получи така нужната консолидация, необходима за рестарт на ВМРО. В случай, че предложението се приеме от делегатите на извънредния конгрес, то русенската областна конференция номинира Искрен Веселинов да бъде един от тримата съпредседатели, съобщиха от местната структура на ВМРО в Русе.

Очакванията на членовете на ВМРО-Русе са предстоящият конгрес на ВМРО да даде ясна насока за промяна и по-голяма чуваемост към проблемите на хората, да бъде анализирана и кадровата политика, както и да се приеме адекватна на новите условия партийна програма и стратегия за успешното реализиране на заложените в нея принципи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Гост
    Още, още вождове трябват. На всеки индианец по трима вождове.
  • 5
    5
    Хахаха
    Много воеводи малко индианци.
  • 7
    4
    Отегчен
    ВМРО в Русе? Какви македонци в Русе бре? Хайде да не ви знаем спатиите с Цецо-гербера /търговец на цветя, много преде Герб/ че да ви вярваме.
  • 11
    3
    патриотар
    Партия от пет човека с трима председатели? :)
  • 11
    2
    русенец
    Хайде стига с това ВМРО. Какво общо има Русе с ВМРО и Каракачанов или Веселинов с тази организация? Патриотизмът и революционерството им стигат само да се доберат до държавната хранилка и тогава да видиш как харчат воеводите. Истренов за една година в парламента беше обиколил един и половина пъти екватора за държавна сметка. Де Белене, де!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари