Искрен Веселинов: Изявлението на търговските вериги е "леко арогантно"

0
По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците
По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците Снимка: БНТ

От ВМРО от години настояваме за мерки в подкрепа на родните производители, те не трябва да са само по време на извънредното положение.

Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Искрен Веселинов от "Обединените патриоти" по повод министерското постановление за квоти от местни производители в големите търговски вериги.

Веселинов определи като "леко арогантно" изявлението на веригите срещу министерското постановление, както и че те нямат желание да откликнат на проблемите на хората. Мерките са по-меки от желаните от нас за подкрепа на родното производство. В министерското постановление няма процент за площи, каза още депутатът от ВМРО.

По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците, които са се издържали от малки квартални магазинчета.

Веселинов каза, че властта в момента не е безконтролна, освен това има обществен контрол и то доста строг. За обществен контрол той даде за пример проблемите около Българската банка за развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари