Искрен Веселинов: ДПС по-скоро са патриоти на Турция

1
Това се видя за пореден път при гласуването на Закона за вероизповеданията
Това се видя за пореден път при гласуването на Закона за вероизповеданията

„Обединените патриоти” ще се опитат да вкарат поне двама депутати в Европарламент

ДПС не могат да се назоват български патриоти, по-скоро те са патриоти на Турция. Това се видя за пореден път при гласуването на Закона за вероизповеданията, където ДПС се постара традиционната за България християнска религия да получи само три пъти по-голямо финансиране, отколкото мюсюлманското вероизповедание, въпреки, че у нас православните са поне сто пъти повече. "

Така в Русе зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира изказването на Мустафа Карадайъ, че в Еврокомисията някои приемали представителите на коалицията на „патриотите” в България като фашисти, и в тази връзка „ДПС са единствените патриоти у нас”.

Той припомни, че министрите от Коалицията участваха активно в Българското европредседателство, а Красимир Каракачанов е почти всяка седмица в Брюксел за различни комисии.

„За евроизборите се надявам да запазим максимално широка коалиция, като целта на патриотите е да вкарат поне двама депутати в Европарламента, допълни Веселинов. Според него, партиите от коалицията са обединени от едни и същи морални ценности и вероятно ще продължат заедно да участват в българската политика. През първите дни на новата година ще се проведе политически съвет на „Обединените патриоти”, където ще се обсъжда точно явяването на коалицията на предстоящия евровот.

„Целта е да изберем отлично познаваем водач на листата, който да увлече хората да гласуват за нас”, обясни Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари