Искрен Митев: Просто исках да оправя вратовръзката на Костадинов

0
"Възраждане" настояват Митев и цялата група на ПП да се извинят за случката от парламентарната трибуна
"Възраждане" настояват Митев и цялата група на ПП да се извинят за случката от парламентарната трибуна Снимка: Йорданка Веселинова / OFFNews

"За мен е притеснително, че г-н Костадин Костадинов се разпозна в думите ми и дойде да ме обижда. Аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало."

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев по повод днешния му сблъсък в пленарната зала с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Имаше деца в залата, това поведение не приляга на тази институция. Ако по някакъв начин съм помогнал за този конфликт, искам да се извиня на първо място на децата, после на зрителите и после на вас - медиите. Физическият контакт е слабо поведение, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин", каза той, цитиран от OFFNews.

По думите му не е редно човек да пипа вратовръзката на когото и да било, но отказа да се извини на Костадинов. "Трудно ми е да поднеса извинения на хора, които системно се държат по този начин. Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал връзката, за това бих се извинил", заяви Митев и обясни, че "Възраждане" провокират ПП по много различни теми.

След изказването си пред журналистите в кулоарите Митев говори с Костадинов лично пред стаята на "Възраждане" в парламента. Костадинов настояваше за извинение, но Митев отказа. "Извиняваш се и за мен всичко приключва", каза му Костадинов, а Митев изненадващо отвърна: "Не съм те визирал теб".

Когато излезе от стаята, Митев каза, че двамата са длъжни да си говорят и въпросът трябва да се реши между тях. "Ще се извиня за нещата, за които трябва. Костадинов иска аз да се извиня от трибуната", каза той.

"Възраждане" настояват Митев и цялата група на ПП да се извинят за случката от парламентарната трибуна. Председателят на Народното събрание Никола Минчев осъди поведението и на двамата депутати и заяви, че ситуацията ще бъде обсъдена на следващия председателски съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари