Искрен Митев: Дори Австрия е влязла на два етапа в Шенген

1
„ЕК ще инвестира значителни средства, за да подобри материалното състояние на границата“, каза депутатът
„ЕК ще инвестира значителни средства, за да подобри материалното състояние на границата“, каза депутатът Видео: NOVA

„ЕК ще инвестира значителни средства, за да подобри материалното състояние на границата“, каза депутатът

България отговаря на условията за влизане в Шенген. Въздушната и морската граница вече ще бъдат без предишния контрол, което е голяма победа. Дори Австрия е влязла на два етапа в Шенген. Това каза депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

По негови думи в тази посока са предприети действия, които не са били предприемани в продължение на пет години. „ЕК ще инвестира значителни средства, за да подобри материалното състояние на границата“, каза Митев.

Той поясни, че условието мигрантите да се регистрират в първата държава, в която влизат е записано в Дъблинското споразумение.

Влизането в Шенген е свързано и с информационен трансфер“, допълни депутатът. „По последни данни 15-17% са стоките, които пътуват по вода, а само луксозните стоки пътуват по въздух“, каза Митев. Той посочи, че влизането в Шенген по въздух е полезно за хората, които пътуват със самолет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари