Искра Ангелова: Съвзех се след 20 дни с антибиотик и разреждащо кръвта лекарство

0
Искра Ангелова съветва да не се чака, а при първи симптоми веднага да се потърси лекарска помощ
Искра Ангелова съветва да не се чака, а при първи симптоми веднага да се потърси лекарска помощ Снимка: БГНЕС

"Навън ходя с шлем, правя интервюта с маска и пак не успях да се предпазя от коронавируса", казва журналистката пред "24 часа". Ето какво сподели още тя в интервюто:

- Коронавирусът застигна и вас, г-жо Ангелова. Как се чувствате?

- Имам лека болка в гърдите и остана умората, но като цяло съм добре.

- Кой ден от болестта е вече? (Интервюто е направено на 9 ноември - б.а.)

- 20-и ден е от болестта и още не е съвсем минала. За щастие, сравнително леко я изкарах.

- Какви бяха вашите симптоми?

- Първоначално имах кашлица и тежест в гърдите, но имам ученичка и смятах, че тези симптоми са на училищните вируси. Много ми се спеше и имах болки в мускулите. Направих си кръвен тест и той беше отрицателен. Зарадвах се, че не съм заразена, но симптомите продължиха. След това си загубих обонянието и чувствах силна умора. Реших да си направя и PCR тест, който се оказа положителен. Загубата на обоняние е най-честият показател за коронавирус, поне при всичките ми познати е така.

- Пазихте ли се?

- От март месец много се пазя и се притеснявах как ще го изкарам. Навън ходя с шлем, срещам се с хора само по работа, правя интервюта с маска и все пак не успях да се предпазя.

- Подозирате ли откъде сте се зaразили?

- Мисля, че или мъжът ми, или детето ми са го донесли. За щастие, те са здрави и нямат никакви оплаквания. След като разбрах, че съм болна, се опитвам да се отделям в друга стая и да ги пазя. Тяхната карантина приключи и сега карат колелета навън.

- Как се лекувахте?

- Лекарите препоръчват да се вземат разреждащи кръвта лекарства, витамин D и цинк, както и горещ чай с лимон. Приемах антибиотик, горещи напитки с лимон, клеева тинктура, джинджифил, ехинацея, мед. Но домашните лекарства, които обичайно се взимат при настинки, няма да излекуват вируса, защото е много силен. Те само ще облекчат неразположението. Много важно е да се вземат ранни мерки. В мига, в който започнете да имате затруднено дишане, кашлица и болки в гърдите, трябва да се свържете с личния лекар и той да изпише антибиотик и разреждащо кръвта лекарство. За такъв вирус е опасно да се изчaква и при първите симптоми е хубаво да се потърси лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари