Искат по-ниски възнаграждения за членовете на комисията по приватизация и следприватизационен контрол в Русе

1
Наредбата за сегашните възнаграждения е от 2004 година когато размерът на минималната работна заплата за страната е бил 120 лева
Наредбата за сегашните възнаграждения е от 2004 година когато размерът на минималната работна заплата за страната е бил 120 лева Снимка: Facebook

Наредбата за сегашните възнаграждения е от 2004 година когато размерът на минималната работна заплата за страната е бил 120 лева

Общинският съветник Деян Недков от групата на МК СДС е внесъл предложение за промени в Наредбата за устройство и работа на органите за приватизация и следприватизационен контрол в Община Русе. Корекциите са свързани с възнагражденията, които получават членовете на комисията по приватизация и следприватизационен контрол, предаде Русе Медиа.

В момента възнаграждението им се равнява на минималната работна заплата, определена за страната. Техническият секретар и счетоводителят получават 90% от възнаграждението, определено за член на комисията.

Текстът на наредбата е бил приет през 2004 година, когато размерът на минималната работна заплата за страната е бил 120 лева и е стартирала „масовата“ приватизация. Според вносителя, който прави предложението от името на цялата група, това вече не съответства на актуалния размер на минималната работна заплата и на броя приватизационни сделки през последните години. „Считаме, че работата, задълженията и натовареността на комисията КПСК, не се различават от тези на постоянните комисии към ОбС - Русе. Смятаме, че е редно възнаграждението за участие в комисия КПСК да се приравни към възнаграждението за участие в постоянна комисия към ОбС - Русе“, казва Деян Недков.

Предложението е възнаграждението да бъде в размер на 18% от минималната работна заплата за страната за всяко заседание.

Според докладната изменението ще доведе до годишна икономия за бюджета на Община Русе в размер на около 80 000 лева, като с тези средства ще могат да се извършат необходими ремонти на остарели дограми, подови настилки и др. в детски градини и техните филиали.

Всички граждани могат да предоставят мнение, предложения и становища по публикуваната на сайта на Общински съвет – Русе Проектонаредба в срок до 8 май 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Е, и?
    Общинските предприятия са на минималната заплата 780 лв. - това проблем ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари