Елеонора Николова: Пенчо Милков е популист

1
При него девизът е да управляваш на инат, изтъкна общинският съветник
При него девизът е да управляваш на инат, изтъкна общинският съветник Видео: Русе Медиа

При него девизът е да управляваш на инат, изтъкна общинският съветник

Елеонора Николова и общински съветници от СДС, коментираха ситуацията по отношение на наредба 6 и съставянето на списъци от желаещи русенци, които искат да закупят общинско жилище, което ползват. По думите на Николова, по списък, желаещите са малко над 500 човека. Изводите, които следват от този факт, са че въпросните хора са обмислили тази възможност и биха могли да обслужват евентуален кредит, което от своя страна води до заключението, че те не трябва да са в тази категория от крайно нуждаещи се, които трябва да бъдат подпомогнати, информира Русе Медиа.

Според общинската съветничка, общината трябва да засили строителството на нови жилища. „Тази година, Общината актува като новопридобити жилища, само 4“, допълни Николова и обяви още едно тяхно предложение, което касае парите, които се получават при продажбите на общински жилища и тяхното инвестиране и разходване. Според това тяхно предложение 97% от придобитите средства трябва да отиват в придобиване на нови имоти.

Според сегашната наредба, само кмета има право да предлага продажба на жилища. Общинският съвет като принципал е редно и той да има това право.“, коментира въпросната наредба Деян Недков и даде за пример несъответствия и разминаване в самата наредба и направени промени по искане на ВМРО. Според приетите изменения общината има право да продава до 110% от придобитите през годината жилища. “Тази година Общината е придобила 4 апартамента. Значи тази и следващата година, тя може да продаде 4. И дори сега да се приеме предложението с предимство да са панелните жилища, то ще се получи един списък с 400-500 желаещи, от които само 4 ще стискат палци и ще се надяват да купят тези жилища…“ обясни ситуацията към момента Деян Недков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Мунчо
    До 1: Ами нека не забравяме и железните пейки по "Цар Освободител", които не особено отдавна бяха премахнати, също огромна иновация на Елеонора!
  • 5
    10
    плюс минус
    Доста деца на активни борци от времето на соца се обърнаха на 180 градуса. Цоцаха и от соца, и от т.н. демокрация.
  • 9
    9
    xax
    Пенчо милкофф популист даже не е, никакъв не е. Избраха го от простотия, само щото беше от партия различна от герп, то градът се беше нагледал на герп. И в тоя пробит сайт тогава имаше статии "промяна тръгва от русе".
  • 5
    8
    Митко Манафов
    И тъп...и тъп!
  • 5
    7
    До ЕлеонорА
    Не е популист, а е Ебист. И ти завиждаш, че не те е огряло. Ама той си избира само младо, къдраво и под 30 годишно. Ти къде бе бабо? От бабите само Имсексовицата у Софето му е пристанала и той на нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари