Искат от лекарка в Шумен да обясни защо е ударила 3-годишно дете

2
Детето било настанено в Детско отделение в Шумен, където било прието след инцидент в детската градина
Детето било настанено в Детско отделение в Шумен, където било прието след инцидент в детската градина Снимка: Шумен Онлайн

Лекарка удари шамар на 3-годишно дете пред очите на майка му

Детето било настанено в Детско отделение в Шумен, където било прието след инцидент в детската градина. За случая сигнализираха близки на семейството.

Днес сутринта момченцето било прегледано от д-р Цанкова, която му завъртяла шамар, защото детето било „невъзпитано“. Пред началника на отделението обаче, лекарката отрекла да го е удряла.

Поиска детето да легне, за да може да го преслуша. Сложих до да легне, а аз застанах до него на леглото, за да му държа крачетата. Плачеше, от четвъртък насам толкова лекари минаха да го преглеждат. Тя посегна да го преслуша, той посегна с ръка да я спре. Лекарката веднага му удари един шамар по бузата. Стана ми болно, но запазих самообладание, пред детето си“, разказа за Шумен Онлайн майката на момченцето Весела Стефанова.

В първия учебен ден сутринта в детската градина момченцето претърпяло инцидент. Паднало, ударило си главата, а в последствие си глътнало и езика. Медицинското лице в градината реагирало на момента, като му е оказана първа помощ. На място пристигнал и екип на Спешна помощ, който откарал детето в болницата. Там му е направен скенер и рентген, които не показали сериозни наранявания. Връщайки си вкъщи детето започнало да повръща, вдигнало и температура. Медиците преценили, че е по-добре детето да бъде прието в Детско отделение за наблюдение.

Малко след случката днес, майката потърсила обяснение от докторката. Пред нея д-р Цанкова оправдала поведението си с това, че детето било „палаво“ и „невъзпитано“.

Няма как да говорим за възпитание, когато се касае за дете, което няма все още навършени 3 години и предвид шока, който преживя. Работя в Комплекса за социални услуги, за превенция от насилие, а то се случва пред очите ми“, допълни с възмущение жената.

Потърсихме за коментар началника на отделението д-р Чобанов. Оказа се, че той не е запознат. Малко по-късно в телефонен разговор пред него докторката отрекла да е удряла детето.

„Поискал съм писмени обяснения както от д-р Цанкова, както и от останалите медицински лица, които са били по време на прегледа. Тя категорично отрече да го е удряла, напротив каза, че то я е ударило, като дори и паднали очилата“, разказа версията на подчинената си началника на отделението.

Майката на детето е споделила, че всички останали в детското отделение били изключително внимателни и любезни към малките пациенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Джендърчета
    Ами те сега за това стават наркомани и джендъри.Нас едно време как ни биеха и в детската и в училище и накрая в къщи че не сме слушали
  • 5
    6
    Много
    вероятно става въпрос за малко ромче (без кола). А те са отчайващо невъзпитани.
  • 10
    5
    Анонимен
    Явно детето наистина е невъзпитано. То се вижда още от инцидента в детската градина. И не е вярно това, че като било на 3 години няма как да се говори за възпитание. Когато на децата не се поставят спирачки още на тази възраст, то по нататък учителите и учениците ще си имат проблеми с такива хиперактивни деца. Обикновено всичко започва в семейството. Така, че майката няма основание да търси сметка на лекарката, ами да си възпита сина.
  • 11
    4
    Тодор
    Познавам тази лекарка. Тя е с около четиридесет години трудов стаж и никога не се е чуло лошо за нея. По скоро майката нещо търси сензация и известност.
  • 7
    3
    Някой
    Потресен, пи ли си хапчетата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари