Искат оставката на Валентин Радев

0
БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на вътрешните работи
БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на вътрешните работи Снимка: БГНЕС

БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев преди това да се случи под обществен натиск.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Красимир Янков по време на брифинг в Народното събрание.

Той направи изявление от името на БСП заедно с колегите си от Вътрешна комисия.

„В момента призоваваме министър-председателя преди да има срив в системата и преди да има достатъчно силен обществен натиск, да изиска оставката. Вероятно ще имаме последващи действия", каза депутатът от БСП.

Според него, ако не се решат проблемите, опозицията в лицето на БСП ще отстои работеща система за сигурност и кадрово обезпечаване на тази система.

Министърът на вътрешните работи отново смути обществеността със своите възгледи за законосъобразното функциониране на службите за сигурност. Този човек е заплаха за демокрацията", посочи Красимир Янков, като очевидно имаше предвид изказването на Валентин Радев, че „Колкото повече ни следят и слушат, толкова по-добре".

По думите му отстраняването му от този пост вече не е нужно само да функционира нормално МВР, а защото неговата позиция не съответства на заемания от него пост.

„Проверките на „Пътна полиция" няма да са само на водачите на МПС, а ще бъдат проверявани всички пътници в автомобилите. Това няма как да се прикрие за оптимизиране на работата на контролните органи за връчване на неполучени фишове", заяви Янков.

По думите му това е полицейщина. „Полицейщина, която ще установява кой с кого и кога пътува и данните от проверката ще се регистрират от системата. От изказването на министър Радев научаваме, че колкото повече ни следят, слушат законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите, тези които „ни мислят лошото"", коментира Янков.

Според него представите на министъра за ред и законност не кореспондират с конкретни законови правомощия.

„Не за първи път ГЕРБ се опитва чрез свои кадри или с безумни импровизации на законотворчество да придобие инструмент за натиск върху граждани и юридически лица", поясни Красимир Янков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари