Искам да го накажат жестоко, както той постъпи с нас!

4

Двама бащи няма да видят любимите си дъщери като първокласнички на 15 септември.

Двете малки момиченца ще помнят татковците си основно от снимки.

А за майките им, станали вдовици без време, предстои тежка битка - да видят убиеца на мъжете си с максимална присъда в затвора, пише 24 часа.

Виновникът за тази трагедия - 40-годишният Владимир, шофирал БМВ-то си с бясна скорост според свидетели, при това в аварийната лента на магистрала “Хемус”.

Тежката катастрофа се случи навръх Великден.

Към 8 ч на 17 април след пътен възел “Жерково” към София “Пежо 406” с врачанска регистрация се преобръща, като при удара в мантинелата колата изхвърча през канавката и пада в храстите. Вътре е младо семейство.

Минути по-късно областното пътно управление дава сигнал за пътния инцидент и на място пристига дежурният техник на “Автомагистрали” Иван Димитров.

Малко след това пристига и дежурен шофьор на “Автомагистрали”. Двамата оказват помощ както на катастрофиралото семейство, така и на пътуващите по магистралата. Двете служебни коли на “Автомагистрали” са били в аварийното платно на разстояние 40 м една зад друга, със светещи лампи, което означава, че са осигурили местопроизшествието.

В аварийната лента, при колите, се събират двамата служители на фирмата и шофьорът на преобърнатото пежо. От пътноподдържащата фирма в този момент звънели на полицията. Тогава в аварийната лента връхлита беемве, минава косо между двата автомобила и помита тримата мъже. На място загива Иван Димитров, дежурният техник на “Автомагистрали”. А Йото Ахчийски - шофьорът на пежото, е изхвърлен от удара във водоотводнителния канал. По-късно в болницата той умира.

С тежки контузии е Николай, дежурният шофьор на държавната компания, който се е отзовал на сигнала за катастрофата. Той е със счупен таз, счупена ключица и с увреден бъбрек.

Още не знае за смъртта на колегата си - спестяват му стреса, за да се възстанови.

Загиналият пътен техник Иван Димитров е от Елин Пелин. Имал е висше образование, но е работел в държавната фирма с дипломата си от средното. Живее на семейни начала с приятелката си, има дете, което есента ще е в първи клас. В “Автомагистрали” работи от 4 г.

Другата жертва на наглия шофьор с беемвето - Йото Ахчийски, е на 26 години, от Мездра. Йото е бил закаран в столичната болница “Света Анна”, където в късния следобед в понеделник е издъхнал. Той е бил със счупен таз, счупен гръбначен стълб и спукан далак. Йото веднага е бил опериран, но въпреки усилията на лекарите не бил спасен.

Катастрофата е станала пред очите на съпругата му. Двамата имат 6-годишна дъщеричка.

Наталия Ахчийска разказа как автомобилът ги е връхлетял около 20 минути след като тя и съпругът ѝ се преобръщат на магистралата. Младата вдовица е решена да се бори докрай виновният шофьор да понесе цялата тежест на закона.

Когато излязохме живи и здрави от нашата кола и погледнах към магистралата, видях една черна точка, която за секунди стана голяма кола. Тя летеше с невероятна скорост и буквално ни връхлетя”, спомня си ясно тя.

Наталия разказа още, че шофьорът Владимир, който е помел мъжа ѝ в аварийната лента, поне 15 минути не е напуснал автомобила, а след като излязъл, се криел около колата. Тя първо си помислила дали няма дете в БМВ-то и дали то не е пострадало от силния удар.

Чак после погледнала към смазания си съпруг, който крещял за помощ и виел от болка.

Това за мен е човек без морал и без мозък, каза Ахчийска. - Ще се боря този Владимир да понесе цялата тежест на закона. Тази борба ще ме крепи, докато очаквам държавата и правосъдната система да го накажат жестоко, както той постъпи с нас.”

Вчера пред дома на загиналия в Мездра се събраха стотици близки и хора от града, за да изразят подкрепата си към останалата без съпруг 26-годишна жена и да протестират срещу безразсъдството по пътищата. Задавени в сълзи, близките на Йото не успяха да споделят с думи болката си.

Никой не посмял да каже на малката дъщеря на загиналия, че нейния баща вече го няма.

В четвъртък е погребението на Ахчийски. В града се очаква то да се превърне в протестно шествие по улиците. Хората от Мездра настояват и за промяна в закона, за да бъдат съдени безразсъдните шофьори, причинили смърт на пътя, като виновни за умишлено убийство.

40-годишният Владимир, шофьор на беемвето, е в болница с гръдна травма. Той все още няма повдигнато обвинение, но е разпитан като свидетел, казаха от прокуратурата. Оттам обясниха, че е назначена автотехническа експертиза, която да каже какви са причините за катастрофата.

Поискани са и всички камери от магистралата, които да дадат точна представа за маршрута на Владимир, както и скоростта, с която се е движил.

Засега делото е за причиняване на смърт на двама души при управление на кола. Ако бъде осъден, 40-годишният мъж може да получи до 20 г. затвор.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари