Ирена Анастасова: Трябва да има разбирателство за бюджета заради оцеляването на големи групи хора

0
По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка
По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка Снимка: БНТ

По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка

В този крайно фрагментиран парламент трябва да бъде постигнато разбирателство за бюджета, защото става дума за оцеляването на големи групи хора в обществото. Служебният кабинет трябва да внесе Бюджет 2023. Това каза в "Още от деня" по БНТзам.-председателят на БСП Ирена Анастасова

"Тезата, че служебният кабинет не внася в момента Бюджет 2023, защото всички ще се надговаряме и ще правим огромни харчове предизборно, е безпочвена", заяви тя.

Припомни, че миналата година по същия начин е бил коригиран внесеният бюджет, като не са били направени масови харчове и че като народни представители не си дават сметка, че трябва да бъдат направени разумни плащания.

Анастасова коментира и срещата на БСП с главния прокурор. Тя обясни, че Гешев е застъпил позицията, че търси диалог и че смята, че диалогът с институциите, включително и с НС, не е достатъчен и затова има проблеми в дейността на всички институции.

Главният прокурор освен това смята, че за да няма конкретни действия по високите етажи на властта и произнесени присъди, са виновни законотворците и некачествените закони, допълни Анастасова.

По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка. Анастасова смята, че трябва да се говори за дълбоки съдебни реформи, включително смяна на главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    colibri
    Момчето от "кохортата" на фамозната госпожа, визирам ЕДНА ПРЕДСЕДАТЕЛКА, не мисля, че беше убедителен. Четете, дами и господа, но не само написаното от други хора и от екраните на елекр. устройства. Мислете със мозъците си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари