Иран и Русия засилват сътрудничеството в областта на медиите

0
"Спутник" сключи споразумение за сътрудничество с иранската информационна агенция "Тасним"
"Спутник" сключи споразумение за сътрудничество с иранската информационна агенция "Тасним" Снимка: АП / БТА

"Спутник" сключи споразумение за сътрудничество с иранската информационна агенция "Тасним"

Руският държавен телевизионен оператор "Спутник" сключи споразумение за сътрудничество с иранската информационна агенция "Тасним", с което медийните сектори на двете страни се сближават, съобщиха в събота от агенцията, предаде ДПА.

"Тасним" се счита за говорител на влиятелния ирански Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР).

Според информацията представители на двете медийни компании са подписали споразумение за сътрудничество по време на видео разговор. За сделката съобщиха и руски медии.

"Тасним" не обясни в какво на практика ще се изразява това сътрудничество. Целта е да се "засили сътрудничеството в медийните дейности на световната сцена", заяви агенцията.

Ръководителят на нюзрума Абдоллах Абдоллахи приветства сътрудничеството като важна стъпка в противодействието на "западната хегемония".

Каналът "Спутник" беше забранен в Европейския съюз, след като Русия започна тоталната си война срещу Украйна.

В условията на международни санкции Иран и Русия разшириха сътрудничеството си в икономическата и военната област, припомня ДПА.

Според западните разузнавателни служби Ислямската република освен всичко друго подкрепя Москва с т.нар. безпилотни самолети камикадзе във войната срещу Украйна. Техеран отрича това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари