IPhone 7 - водоустойчив и по-тънък

0
Стандартният 3,5-милиметров жак за слушалки ще изчезне в iPhone 7
Стандартният 3,5-милиметров жак за слушалки ще изчезне в iPhone 7

Американският технологичен концерн Apple може да премахне жака за слушалки в iPhone 7, твърдят нови спекулации за дългоочаквания нов телефон на компанията.

Стандартният 3,5-милиметров жак за слушалки ще изчезне в iPhone 7, твърди информация от добре информирания блог 9to5mac. Целта е следващият смартфон на Apple да стане още по-тънък и вероятно естетически по-издържан. „Над милиметър“ ще се спести с новия дизайн, твърди информацията. Ако това наистина се случи, то устройството няма да е съвместимо дори със слушалките Beats на Apple, пише DNES.bg

Вместо това потребителите ще трябва да използват Lightning порта за жични слушалки EarPods или да разчитат на безкабелна връзка чрез Bluetooth. Възможно е до представянето на апарата и слушалките Beats да бъдат снабдени с възможност за свързване чрез Lightning. Други производители вероятно ще последват тренда. Чрез порта Lightning се зареждат последните модели iPhone и iPad.

Според по-ранни спекулации за новия смартфон пък iPhone ще бъде водоустойчив. Сегашният модел iPhone 6S не се рекламира от Apple като водоустойчив, но според различни тестове може да издържи в течност няколко минути. Някои спекулации от последната седмица твърдят, че новият iPhone 7 официално ще бъде продаван като водоустойчив модел.

С това американският концерн ще последва своята конкуренция. Японският Sony започна да предлага водоустойчиви модели смартфони от висок клас, представяйки Xperia Z през 2013 година. Оттогава почти цялата гама Xperia на Sony е водоустойчива.

Galaxy S5 има IP67 рейтинг. Това означава, че той може да бъде потопен до 1 метър вода в продължение на 30 минути и никакви прахови частици не са в състояние да влязат в устройството. Апаратите на HTC, LG и други водещи производители от висшия клас от години са водно и прахово защитени.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари