Йордан Цонев: Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа

0
ДПС е удовлетворена и уважава избора на Главчев за служебни министри
ДПС е удовлетворена и уважава избора на Главчев за служебни министри Снимка: БГНЕС / Архив

ДПС е удовлетворена и уважава избора на Главчев за служебни министри

"Уважаваме избора на г-н Главчев за служебни министри и сме удовлетворени. Той може да разчита на нашата подкрепа". Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

"От името на ДПС искам да кажа, че ние като партия, която винаги е защитавала инстуционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към приетите изменения в чл. 99 - още повече, че сме участвали в гласуването на тези промени. С тях сме дали правото на кандидата за служебен премиер да избере състава на министерски съвет", каза още той.

„Това, което ни удовлетворява, след като чухме състава, е, че има фокус върху двете основни цели на държавата в момента – приемането ни в еврозоната и в Шенген. Така че в тази посока, кабинетът може да разчита на нашата подкрепа. От ДПС бяхме притеснени и пристъпихме към едно тежко решение - да забраним изразходването на средства по консолидирането на бюджетна програма, с изключение на тези, които няма как да бъдат спрени, за да не спре да функционира държавата”, допълни още Цонев. Той каза още, че предложената за вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова би се справила с ролята на финансов министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари