Йордан Цонев: ДПС смята за порочно гласуването с точно тези машини

0
Избирателите на ДПС искат да има редовно правителство, подчерта Цонев
Избирателите на ДПС искат да има редовно правителство, подчерта Цонев Снимка: БНТ

Избирателите на ДПС искат да има редовно правителство, подчерта Цонев

"От моя дом се получава включване, защото всички входове на телевизията са блокирани и не можем да защитим позициите, заради които нашите гласоподаватели". Това заяви в "Панорама" Йордан Цонев от ДПС. Той се включи в предаването от дома си, тъй като заради участието му част от протестиращите срещу връщането на хартиената бюлетина дойдоха пред БНТ. Той се обърна към протестиращите, че протестът е хубаво нещо, но не и когато се пречи на другите да работят.

Според Цонев ДПС защитават последователно своята позиция от 2016 година, като защитават гласуване със скенер машини, тъй като по думите му при този начин на гласуване се елиминира субективния елемент в гласуването. "С тези машини се гласува във Венецуела и няколко секции в Брюксел, в Европа хартиената бюлетина е легитимна", заяви Цонев.

Йордан Цонев изтъкна, че от ДПС казват, че не трябва да има гласуване само с хартия без машина, а също трябва да има броене, което да валидира резултата от машината. Той призова да бъде подкрепено машинно гласуване, каквото има в САЩ, а не такова, каквото е във Венецуела.

По думите му избирателите на ДПС искат да има редовно правителство, както и избирателите на доста от другите партии. Изтъкна, че кризите в страната могат да бъдат решени само с решаването на политическата криза.

"Когато има редовно правителство, зад него стои мнозинство, което носи отговорност за мерките. За да има решаване на проблемите, което очакват хората и бизнеса, трябва да има политически сили, които да носят отговорност за решенията", заяви Цонев.

Той влезе в размяна на реплики с Даниел Лорер, който също беше гост в предаването, като каза, че когато е било взето решението за машинно гласуване, от ДПС са били против и не са го подкрепили, тъй като го определят като порочно с точно тези машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Buipd
    Нали по ваше време купихте машините? Или ви изнася да сте късопаметни и да прехвърляте вината на други? Много удобно! Но ако толкова бързо забравяте, то нямате място в парламента!!!! Стига сте харчили народната пара!!! И космически машини да купите,пак няма да ви изберат! Каквито и еквилибристики да правите, СВЪРШИ! Хората са отвратени от лъжите ви и от манипулациите! Все някой друг ви е виновен! Стига!!!
  • 2
    3
    Мюмюн
    Много шукаритетно у тях. Златно. На богато мирише.
  • 2
    2
    Мунчо
    До 1: Този от пенсия никога няма да зависи.
  • 8
    1
    русенец
    Я, този фес прилича на Хари Потър.:) Гяол момче! Направи точки за пенсия само от парламента.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари