Йордан Терзийски: Ударихме мафията, искаме да стигнем до дъното

1
По думите му от ПП са на път да освободят България от "енергийно иго"
По думите му от ПП са на път да освободят България от "енергийно иго" Снимка: Фейсбук

"Усещахме, че на ИТН им е дадена тази директива да напуснат коалицията. Това беше желан изход. Те просто търсеха най-удачния за тях момент."

Това заяви пред БНР арх. Йордан Терзийски, депутат от ПГ на ПП, заместник-председател на Комисията по регионално развитие в парламента. Според него от ИТН са "вдигали" изкуствено и умишлено теми като РСМ, а със Северна Македония "казус няма", търсели са "откровени провокации" и са бойкотирали закони като този за КПКОНПИ. 

"Ударихме мафията по най-болезнените им места - във финансирането и чадъра над това финансиране", подчерта Йордан Терзийски. По думите му са на път да освободят България от "енергийно иго", а "матрьошките в българската политика" много рязко са скочили, защото "в дни като днешния всички скрити клетки на мафията се появяват".

"Ударихме мафията, затова отпорът в момента срещу правителството е толкова силен. (…) Искаме да стигнем до дъното. Нали разбирате срещу какъв ресурс се изправяме ние", изтъкна още депутатът от ПП.

Арх. Терзийски смята, че отпорът спрямо правителството може да се реферира към казуса с "Капитан Андреево". Той припомни, че са поели ангажимент към избирателите да "изсветлят схемите" и да се борят с олигархията.

Йордан Терзийски посочи, че в сегашната ситуация първи приоритет е бюджетът, но много спешно трябва да се приемат както промените в Закона за енергетиката заради компенсациите за бизнеса, така и законопроекта за КПКОНПИ.

"Оттук нататък нашите политически и партньори, и опозицията трябва да оценят ситуацията адекватно, а не да ползват едно или друго за черпене на политически дивиденти. Аз съм оптимист за бюджета."

Терзийски уточни, че няма как да преговарят с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" – "това са едни линии, които няма как да прекрачим".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до 3
    Явно не знаеш какво зная така, че кажи за кого говориш .
  • 0
    3
    До 1
    Много добре знаеш,че има един човек,който не дава определени хора да влизат в затвора!Освен ако имаш амнезия!
  • 4
    2
    българин
    Сериозно? Ударили сте мафията? Как и кога?
  • 5
    1
    русенец
    И как по-точно ударихте мафията, къде, кои са в пандиза? Не, ударихте кьоравото защото лапнишараните гласуваха за вас. Кирчо още тогава си плямпаше каквото му дойде на устата, даже каза, че му е пред дедовия за Конституцията, ама тъпанарите го избраха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари