Йордан Терзийски: Политиците не преговарят, когато на масата няма порции власт

0
Тъжно е, когато жени са жертва на хора, които политиката започва да ги изритва, заяви депутатът от ПП относно песента за Лена Бориславова
Тъжно е, когато жени са жертва на хора, които политиката започва да ги изритва, заяви депутатът от ПП относно песента за Лена Бориславова Видео: Euronews Bulgaria

Тъжно е, когато жени са жертва на хора, които политиката започва да ги изритва, заяви депутатът от ПП относно песента за Лена Бориславова

"За съжаление през последните няколко дни стана ясно, че когато на масата за преговори няма сервирани порции власт и постове, политиците не обичат да преговарят."

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промянатаЙордан Терзийски.

"Когато на масата имаше работа и приоритети, нямаше реален диалог. А вчера когато трябваше да се обсъжда декларацията, в която са заложени наистина важни приоритети, парламентът отдели точно 5 минути. Очаквахме да има отговорно отношение към самата декларация и към националните приоритети. Има политическа конфронтация, но когато говорим за национални приоритети – това е друго.", добави депутатът.

"Това Народно събрание се занимава един месец с Изборния кодекс, хартиената бюлетина и измислени скандали, а за националните приоритети отдели 5 минути.

В рамките на втория мандат видяхме много ясно, че е много трудно, почти невъзможно в рамките на това Народно събрание да бъде излъчено правителство, което да е настроено реформистки и да има готовността да свърши работата, която се очаква. Това Народно събрание и ГЕРБ губят времето на хората. Един месец се занимавахме с Изборния кодекс, а всъщност законите по Плана за възстановяване стоят и чакат на трупчета.

Ако третият мандат отиде при БСП ние ще бъдем конструктивни и ще говорим отново за политики. Нека да видим формулата, която ще предложат, който и да бъде носителят на третия мандат. Трябва обединение около политики с ясна политическа отговорност, със съвсем конкретни цели и срокове.

Надявам се президентът да не бави третия мандат, защото по време на първия се видя, че това не помогна на ГЕРБ да състави правителство. Ако главатарите са се разбрали за правителство на статуквото може да се случи вариантът с третия мандат.

ДБ имат опит от работата си с ГЕРБ и знаят, че един от основните им приоритети – съдебната реформа е неосъществим в колаборация. Главният прокурор е спънка в тази посока, антикорупционният закон, който очевидно се спъва от ГЕРБ също. Има много непреодолими препятствия пред коалиция на ДБ и ГЕРБ.

За съжаление в България да си красива, умна и успешна жена е проблем за много хора с комплекси. Тъжно е, когато такива жени са жертва на хора, които политиката започва да ги изритва", каза Терзийски по повод песента на сценаристите на Слави Трифонов за Лена Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари