Йордан Караджов празнува рожден ден днес

1
Йордан Караджов днес навършва 71 години
Йордан Караджов днес навършва 71 години Снимка: Facebook

Йордан Караджов днес навършва 71 години

Фронтменът на рок група "Сигнал" е роден на 20 януари 1952 година в София. "Да те жадувам", "Мина и Лора", "Сляп ден" и култовата "Сбогом" - едва ли има българин, който поне веднъж в живота си да не е чул тези песни, дори и да не е фен.

Йордан Караджов - фронтменът на емблематичната рок група "Сигнал", е човек, който кара всеки да усеща по различен начин музиката на групата. Големият рокаджия, идол на няколко поколения българи, е лидер на група "Сигнал" от самото й създаване, както и композитор на повечето от хитовите им песни.

Бащата на Данчо е боксьор, но е бил с артистичен талант, пял е в хор „Кавал“. Данчо Караджов показва певческия си талант още в училище, но първите му сериозни изяви са в група „Кенари“. Първият му запис е на песента „Дилмано Дилберо“ по аранжимент на Найден Андреев, осъществен в Радио София през 1972 година.

Данчо Караджов е женен от повече от 30 години и има две деца – Даниел и Лора.

Любопитен факт е, че певецът има забележителна колекция от над 40 китари, на които са свирили Джордж Харисън, Кийт Ричардс, Джими Пейдж, Браян Мей, Пол Стенли и други.

Да е честит, здрав и вдъхновен!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Reeee
    Ей,голяма новина!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари