Името на група "Сигнал" се е родило след сън на Йордан Караджов

0
Едноименната паста за зъби е дала името на прочутата рок-банда
Едноименната паста за зъби е дала името на прочутата рок-банда Видео: bTV

Едноименната паста за зъби е дала името на прочутата рок-банда

Името на група "Сигнал" се е родило след сън на Йордан Караджов.

Едноименната паста за зъби е дала името на прочутата рок-банда.

Това разказа Йордан Караджов в предаването COOLt по bTV с водеща Натали Трифонова. Формацията наскоро отпразнува 45 години от създаването и подготвя голям концерт с участието на Русенския симфоничен оркестър под диригентската палка на маестро Димитър Косев. "Той е невероятен музикант и рокаджия", заяви легендата.

"Ние сме единствената българска банда, която ще чества истински 45 години, тъй като дори ден не сме спирали да свириме и да сме заедно с нашите почитатели. Ние взимаме пример от "Ролингстоунс", които са 60 години заедно. Концертът в НДК ще бъде много различен. Ще бъдем в съпровод със симфоничен оркестър на Русенската опера. Освен това ще поканим квартет "Славей", които ще вземат участие в една песен, която ще изпълним за първи път - "Цариградски песни"", сподели Йордан Караджов.

На сцената в зала 1 в НДК ще излязат 45 музиканти.

Караджов разкри още, че по време на създаването на "Сигнал" се е вдъхновил от унгарски рокаджии. Техният състав се е наричал "Генерал". Приятел на Данчо Караджов пък е държал в ръце тубичка паста за зъби от въпросната соцмарка и името се е римувало с това на унгарската група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Деян
    Сигнал не е соц марка а мечтана но недостъпна марка при социализма
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари