Йордан Джамбазов е предложил в Русе да се създаде Общинска полиция

1
В началото ще бъдат назначени 4-5 души, като след курсове и подбор по определени изисквания за половин година се очаква броят на полицаите да гони 30 души
В началото ще бъдат назначени 4-5 души, като след курсове и подбор по определени изисквания за половин година се очаква броят на полицаите да гони 30 души Снимка: Фейсбук

Йордан Джамбазов е единственият допуснат и защитил вчера концепция за управление и развитие на Специализирано звено „Контрол и опазване на обществения ред и сигурност” / КООРС/.

Председателят и треньор на Спортния клуб по стрелба с лък „Джамбо 2006“ най-вероятно ще бъде официално назначен от 1 октомври на длъжността, заемана от Светлозар Ненов.

Новото в неговата визия за охранителната дейност в Община Русе е създаване на Общинска полиция - нещо, за което се говори от доста време, пише Акцент.

В началото ще бъдат назначени 4-5 души, като след курсове и подбор по определени изисквания за половин година се очаква броят на полицаите да гони 30 души. Много вероятно е новият шеф на КООРС да ръководи и координира дейността на двете звена, а Георги Игнатов също да бъде част от новата общинска структура.

Целта на работата на Общинска полиция и КООРС ще бъде запазване на спокойствието и имуществото на гражданите на Русе, както и свеждане до минумум на вандалските прояви в града.

Джамбазов бе шеф на служба БОП към ОД на МВР Русе до 2012 г., когато се пенсионира. След това се занимава с охранителна дейност, но най-вече бе отдаден на спортния клуб "Джъмбо 2006".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук