Йончева предложи на депутати кафе с вода от Хасково!

0
Елена Йончева донесе бутилка вода от Хасково в парламента
Елена Йончева донесе бутилка вода от Хасково в парламента Снимка: БГНЕС

Елена Йончева донесе бутилка вода от Хасково в парламента.

Тя я внесе в пленарната зала по време на дебата за удължаване работата на Временната комисия за проучване случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води. Йончева предложи депутатите да си направят кафе с вода от Хасково, правейки коментар, че никой не би посмял да го изпие заради замърсяването с уран, пише Novini.bg

Елена Йончева за пореден път повтори, че институциите са неглижирали проблема. Нейният колега Манол Генов пък се оплака, че във Временната комисия не е дошъл представител на отговорните органи, който да предостави необходимите данни за замърсяването. Джейхан Ибрамов от ДПС изказа подобно мнение. По думите му институциите са пренебрегнали парламента и не са се отзовали.

Той поиска работата на комисията да бъде удължена до 3 месеца, защото има още какво да се проучва. Всички бяха единодушни, че проблемът в Хасковско е сериозен, защото той се проявява и в други райони на страната. Александър Ненков от ГЕРБ пък посъветва БСП да не си правят политически пиар на гърба на хората. "Наслушахме се как обяснявахте как това бил „вторият Чернобил“, институциите си мълчали, как прикривали от хората информацията. Да бяхте направили справка как институциите, макар да не ви се вярва, са си свършили работата", заяви депутатът.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари