Инж. Христомир Иванов: Собственикът на стадиона в Русе носи отговорност

4
Дали наблизо има сгради с мълниезащита не определя защитата на спортното съоръжение
Дали наблизо има сгради с мълниезащита не определя защитата на спортното съоръжение

Дали наблизо има сгради с мълниезащита не определя защитата на спортното съоръжение

"За жалост, сещаме се за тези природни явления тогава, когато имаме такива случаи. Трябва да има превенция, имаме възможност да се защитаваме от този вид природни явления."

Това каза пред БНР инж. Христомир Иванов след трагедията с ударените от мълния по време на футболна тренировка две деца в Русе, едно от които почина.

Това не е първият случай, в който имаме човешки жертви по стадионите заради мълния, изтъкна той.

"Дали наблизо има сгради с мълниезащита не определя защитата на спортното съоръжение", уточни той. По думите му има наредба, която ясно разписва кой носи отговорност за мълниезащитата на подобни пространства.

Запитан дали са били нарушени правилата на стадиона в Русе, експертът заяви: "Абсолютно!" и допълни, че собственикът носи отговорност.

"Прокуратурата следва да реагира и да потърси отговорност за смъртния случай", посочи инж. Иванов. Той припомни последните фатални случаи на ударени от мълнии – както до църква в София, така и до морски плаж.

"При прогноза за предстоящи бури с мълнии и гръмотевици трябва по най-бързия начин да се приберем на закрито", посъветва Христомир Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Защо
    Защо на стадиона няма медицинско лице, щом тренират винаги има инциденти. Всеки трябва да си поеме вината за да се научат другите да работят професионално.
  • 9
    6
    Да
    Треньорът водил заниманието с децата, както и други ръководители в клуба нямат си представа какви "вълнения" ще им причини прокуратурата.
  • 3
    5
    Аре стига! до 3
    Благодаря за изключително важната корекция. Ще си сменя клавиатурата, че гледай какво излагане пада в една, чисто техническа тема.
  • 5
    4
    плюс-минус
    Преди години на този стадион имаше един доста голям "балон", в който тренираха. Сега има ли такова предпазно съоръжение - при дъжд, вятър, буря, пек?
  • 5
    3
    Русенец
    Името на стадиона е Уембли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари