Инвестиционно намерение вдига категорията на Поморие

4
С осъществяването на мегаинвестицията ще се пренареди класацията на най-желаните места за почивка по Черноморието
С осъществяването на мегаинвестицията ще се пренареди класацията на най-желаните места за почивка по Черноморието Снимка: Фейсбук

С осъществяването на мегаинвестицията ще се пренареди класацията на най-желаните места за почивка по Черноморието

Инвестиционно намерение ще вдигне туристическата категория на Поморие до тази на световноизвестни курорти и със сигурност ще пренареди класацията на най-желаните места за почивка по Черноморието, пише „Черноморски фар“. За твърдението дава основание Проект за изменение на подробен устройствен план (ПУП-ПР), който бе подложен на общественото обсъждане в началото на юли. Повече информация и яснота се очакват до края на месеца, когато докладната ще се гледа на заседание на ОбС - Поморие.

Новоучреденият ПУП ще се намира в най-апетитната част на града - старата, в района между интерхотел „Поморие“ – някогашна соцемблема и градинката над Порт „Поморие“. Между тях остават заключени Таверната и Почивен дом „Миньор“. За да се премине към същинските инвестиционни намерения, срещу новоучреденият ПУП-ПР трябва да няма възражения. „В момента разработваме терени и сменяме предназначението им“, заяви общинският арх. Дичева по време на обсъждането. От думите ѝ стана ясно, че няма постъпили питания от граждани в „Деловодството“ на Общината.

По време на срещата бе казано, че е приключила процедурата за покупката на Морския клуб. Припомняме, че яхтклубът в Поморие, собственост на Военното министерство, премина за първи път в частни ръце през 2010 г., срещу сумата от 136 000 лв. – цената на един двустаен апартамент по онова време. Сградата на клуба е построена на първа линия море. Последният ѝ основен ремонт е непосредствено преди приватизацията през 2004 г. при министър Николай Свинаров. Базата е четириетажна с 2000 кв. м разгъната площ, към онзи момент е разполагала с 60 легла и 2 апартамента. В справката от МО тогава в графата „купувач“ фигурирал „неизвестен“.

Към днешна дата Морският клуб има нов собственик – фирмата, придобила хотел „Поморие“, – с дългогодишни позиции в туризма, и извършваща му основен ремонт. През 2018 г., част от интерхотел „Поморие“ се появи на тезгяха чрез голяма агенция за недвижими имоти, оторизирана от собствениците, за продажба. Ставаше въпрос за миноритарна собственост от 6%, като цена не бе посочена. Още тогава беше ясно, че включването на инвеститор е първа крачка към изкупуването и на другите части на хотела – факт към днешна дата. Соцхотелът с форма на кораб е с обща РЗП 9999 кв. м, някога четиризвезден и разполагащ с 1999 легла. Сградата се намира в близост до историческия център на Поморие, на брега на морето.

Комбинацията от хотел и яхтклуб, който може да се развие и дообогати портфолиото си с дейности, вдига категорията и създава условия за туризъм в премиум сектора. Това неминуемо ще осигури свежи приходи в местната икономика от платежоспособни туристи. Наблизо е и новото пристанище на Поморие, като това на практика оформя цялата визия на марината в тази част на града.

Не е ясно какво ще се случва с Таверната – лошо стопанисвано и запустяло място, полуразрушено, тънещо в бурени от години – дългогодишна язва в един от най хубавите райони на града. Не е ясно и дали бъдещата мегаинвестиция включва намиращата се в близост почивна станция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Aся Георгиева
    На Поморийския кмет все му добри намеренията, а накрая или нищо не прави или се оказват ощастливени частни лица, за които в графата за собственост пише "неизвестен". Да не забравяме "бъдещият" парк "Лермонтов"
  • 0
    2
    Sergei milev
    В Гърция никога никой няма да направи нещо на колата ти спираш и край повече няма проблем
  • 0
    1
    Поморие !
    Самите помориеци си гонят почиващите хора които са дошли да си изкарат добре но уви, постоянно тормоз от страна на общината гърчат хората с тия паяци и постоянно им вдигат колите, това е ясно че всичко е за пари но те прекаляват вече община Поморие има три паяка за вдигане на автомобили и вече кой като тях така си гонят туристите.. Нека да вземат пример от съседите Гърция там такива неща няма всички спират където има място!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари