Интерактивна карта показва винените дестинации в България

0
Пътешествениците гастрономи ще могат с един клик върху избрания от картата маршрут да получат информация за атракциите по него
Пътешествениците гастрономи ще могат с един клик върху избрания от картата маршрут да получат информация за атракциите по него

Интерактивна карта показва 12 винено-кулинарни дестинации на България с туристическите забележителности по маршрута и типичните за региона ястия и напитки, съобщиха от Министерството на туризма, на чийто сайт е достъпна дигитализираната карта.

Дестинациите са разработени по проект "Сподели България“ съвместно със земеделското министерство.

Така пътешествениците гастрономи ще могат с един клик върху избрания от картата маршрут да получат информация за атракциите по него, типичните кулинарни специалитети и виното, характерни за района. Включено е и описание на туристическите забележителности в дестинацията, всяка е отбелязана с точното си географско местоположение. Това може да помогне на туристите по-лесно да намерят тези обекти, които искат да посетят, коментират от Министерството на туризма.

Освен в интерактивна карта проектът е включен и в платформата iLoveBurgaria. През нея може информацията да се споделя от всички потребители на Вайбър, чрез Chat Extension, благодарение на услугата, която беше създадена по съвместния проект на iLoveBulgaria и Министерството на туризма, през миналата година.

Винено-кулинарните дестинации са избрани да бъдат 12, за да отговарят на броя на месеците в годината. Те включват 55 общини, на територията на цялата страна, близо 120 туристически забележителности и характерните за всеки регион вино и кулинария, над 80 характерни храни и 12 традиционни вина.

Очакваните ефекти от проекта са допринесе за насърчаването на пътуванията във вътрешността на страната, както и за популяризирането на по-малко познати туристически обекти и атракции. Ще повлияе за повишаване на разпознаваемостта на регионите, ще има положителен ефект върху развитието на редица общини както в областта на туризма, така и за разрастването на местната икономика като цяло. Очакваме инициативата насърчи и развитието на крилата на сезоните и утвърждаване на България като дестинация за четири сезона, допълват от ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари