Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

"Интегриран" градски транспорт...Друг път!

3
В градския транспорт на Русе цари пълен безпорядък
В градския транспорт на Русе цари пълен безпорядък

Здравейте! Искам публично да изразя недоволството си от няколко факта, които напоследък ми правят впечатление все по-често. 

1-во:

Не знам дали сте забелязали, но в градския транспорт на Русе цари пълен безпорядък. Ще започна с електронните табла по-спирките.

Като за начало ще кажа, че не са най-добрия избор за подобен тип изписване на информация.

Единият ред, а и самото скролиране на текста забавят много идващата информация. Много по-добър вариант са таблата, на които просто на няколко реда се изписва линията, а от среща минутите, след които ще пристигне.

Освен това не знам дали сте обрънали внимание, но информацията, която ни дават таблата НИКОГА не е точна.

Всеки ден пътувам с градския транспорт от спирка Скобелев до 3-та поликлиника и нито веднъж таблото не ми е дало точни данни.

Идеята на тези табла е да са свързани с GPS-сите, които са разположени във всяко едно превозно средство. Е да, ама не!

На таблото се изписват някакви часове, за които е ПРЕДПОЛОЖЕНО, че трябва да мине дадена линия.

Всеки път обаче, тя или подранява, или закъснява, или изобщо не идва. Което само по-себе си обяснява, че GPS-ите не се използват и това означава, че на таблото не се изписват точните минути до пристигнаето на даденото преовзно средство.

Което предразполага частните фирми да пропускат разписания ОТНОВО. А идеята на цялото подновяване на система за градския транспорт беше пропуснати курсове ДА НЯМА!

Нека продължа!

2-ро:

Купих си електронна смарт карта, в която се зарежда стойност. Искам да кажа, че редовно в тролеите и автобусите валидаторите са изключени, при което аз казвам на шофьора или кондуктора, че съм с електронна карта, нямам пари в брой, а валидаторът им е изключен и няма как да се валидирам.

След това ми се изнася реч, че те не са виновни и аз трябва да си купя билет, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪМ ВЛОЖИЛ 10 ЛЕВА В САМАТА КАРТА...

3-то:

Преди няколко дена бях в мола и понеже ми бяха остнали 2 лева в картата, реших да я заредя.

В мола има апарат за зареждане на карти. Поставих картата си в мястото, от което устройството трябва да я приеме, при което на екранът ми се изписа "Error 405"...Казах си "Ок, ще го оправят".

На връщане отидох до спирката на Скобелев, където също има апарат за зареждане. Но там ме приветства карта, която беше пъхната в мястото си и екран, на който се изписваше "Моля извадете билета си!" А картата беше заседнала вътре...

От други хора съм чувал, че са имали подобни проблеми и с апаратите в Халите, на Гарата, на спирката на "Корабното", както и на спирката на Университета.

Като 4-то само ще кажа, че в някои превозни средства все още не работят вътрешните табла, на които се изписва следващата спирка, както и записът, който трябва да я обявява.

Не знам какво мога да кажа, освен, че парите по проекта за ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ отидоха на вятъра, защото както виждате, прелеза на "Кауфланд" и Кръговото, както и велоалеите, също не са качествено направени и добре замислени.

Напишете ми, вие какво мислите по този въпрос! 

Автор: Боян Тодоров
(Автор: Боян Тодоров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари