Инсулт прикова 28-годишния Стоян на легло

0
Младият мъж се нуждае от помощта ни, за да проходи отново
Младият мъж се нуждае от помощта ни, за да проходи отново

Дни след като навършва 28 години, Стоян Стоянов преживява тежък исхемичен инсулт, след който получава усложнения на централния мозък и оттогава е прикован на легло със 100% парализа.

На 26 октомври 2013 г. му е направена операция за премахване на хематом. След интервенцията Стоян изпада в медикаментозна кома за един месец. През януари 2014 г. младият мъж претърпява втора операция за премахване на черепа и поставяне на титанова мрежа на негово място. След операциите се налага да му бъде поставена трахеостома и траехална канюла, през която да се храни. Отнема му година, за да започне да се храни самостоятелно. Той се нуждае от всекидневна рехабилитация, но семейството му успява да я осигури само 10 дни в месеца, които са много малко за неговото състояние.

Има уред, който помага на хората с тежки двигателни проблеми да проходят отново. Нарича се локомат робот. Той изпраща сигнали до мозъка, чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и да ги превърне в движения. От турската клиника „Memorial Bahcelievier Hospital” са се съгласили да поемат лечението на Стоян и дават оферта на стойност 42 000 евро, която включва тримесечен престой с ежедневно провеждащи се рехабилитация и физиотерапия, както и транспорт с линейка от границата. До турската граница ще бъде транспортиран с друга линейка, за която трябва да бъде заплатена сумата от 3000 лева.

С помощта на локомата, има реален шанс състоянието на Стоян да се подобри. 

Моля всички Вас, познати и непознати приятели, не оставяйте бъдещето на Стоян да се реши от липсата на пари. Заедно можем да съберем нужните средства, за да може той да проходи отново. Благодаря на всеки, който ще се отзове и ще помогне на брат ми да се възстанови”, казва сестра му Силвия.

Ако желаете да помогнете на младия мъж, може да го направите чрез helpkarma.com или като преведете средства по следната сметка:

Дарителска сметка:

Сметка в лева: BG45STSA93000026414999

BIC:STSABGSF

Сметка в евро: BG95STSA93000026415069BIC:STSABGSF

Банка: ДСК

Титуляр: Стоян Емилов Стоянов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари