Институт по пътна безопасност: Поддръжката и качеството на изпълнение на „Лъвов мост“ не отговарят на изискванията

0
Институт за пътна безопасност е независима неправителствена организация, която обединява експертния потенциал на гражданското общество
Институт за пътна безопасност е независима неправителствена организация, която обединява експертния потенциал на гражданското общество Снимка: ИПИ

Поддръжката и качеството на изпълнение на „Лъвов мост“ не отговарят на съвременните изисквания

Проверка е установила недостатъчно бетоново покритие на арматурни пръти и множество пукнатини

Поддръжката и качеството на изпълнение на „Лъвов мост“ не отговарят на съвременните изисквания, сочи становище на Института по пътна безопасност след оглед на съоръжението.

Това е съществено несъответствие, което води до понижаване на живота на съоръжението“, посочват от института, цитирани от bTV.

Снимка: ИПИ

Отделно от това са констатирани дълбоки пукнатини при мостовите връзки, които са стари, защото има следи от запълване с битум.

Мрежови пукнатини има и около пътните шахти, но там следи от ремонт няма.

От института посочват, че след пускането на съоръжението през 2014 г. са се получили слягания, заради които са възникнали повечето пукнатини. Те вече били запълвани, но това не предотвратило сляганията.

„Преди началото на зимния сезон, пукнатините с ширина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до компрометиране на асфалтовата настилка“, коментират от ИПБ.

От института посочват, че докато от Столична община обясняват, че времето не е подходящо за извършване на ремонт, в същото време се поправя асфалтовото покритие на АМ „Тракия“ около Чирпан.

„Явно времето е подходящо да се ремонтира магистрала, но не е подходящо за ремонти в град София", посочват от института.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари